perjantai 9. toukokuuta 2014

Nanu / Nalle



Uusia kestovaippoja. Tai no, on nää ollut meillä jo kohta pari kuukautta. Nanu on yövaippa / univaippa ja Nalle on päivävaippa. Molemmat ovat sisävaippoja, eli tarvitsevat päälleen vielä kuoren eli kosteussulkukankaan tai villahousut. Me ollaan käytetty kosteussulkukankaisia kuoria. Ja joskus merinovillaisia kuoria. Nallen ja Hahtuvahullun vaipat on meidän lempivaippoja. Sisävaippa ja kuori yhdistelmä toimii meillä parhaiten, mutta kevyempään käyttöön on myös all-in-one-vaippoja ja taskuvaippoja, joista saa ohuen paketin liikkuvaan käyttöön. 


 


Kestovaippailu alkoi niin, että käytin muutaman kerran päivässä kestovaippaa. Sitten pikkuhiljaa homma lähti sujumaan ja nykyään meillä kaikki vaipat ovat kestovaippoja. Kotimaista käsityötä, kestävää ja laadukasta ja mikä parasta, jätteen määrä on minimaalinen. Kestovaipat kestävät käyttöä ja nämäkin lähtevät kiertoon sitten kun meillä ei enää ole tarvetta. Olen antanut meidän pieniä vaippoja lainaan, koska periaatteessa kestovaipat paranevat käytössä. Toki tarrat keräävät nöyhtää itseensä mutta imukyky paranee joka pesussa. 



Nyt kun ollaan vauhtiin päästy, en koe tätä hankalaksi. Ja mikä parasta, nyt tiedän ettei lapseni jälkeen jää rekkalastillista jätettä joka maatuu noin 500 vuotta. Suosittelen, jälleen ja lämpimästi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti