tiistai 20. toukokuuta 2014

Linnel Handmade

Silmiini osui Facebookin Ommeltujen vaatteiden kirpputorilla jokin aika sitten kivasta kuosista tehty mekko. Myynnissä ollut mekko oli liian pieni meidän tytölle, josta mainitsin kommenttikentässä. Myyjä ohjeisti tekemään tilauksen omalle sivulleen ja sain tytölle kivan mekon, joka olikin päällä sitten ykkössynttäreillä.


Omaa vaatekaappiani siivotessani mietin, että joku kellohelmainen hame voisi olla kiva kesäksi. Monet hameistani ovat ikivanhoja, itse asiassa en ole parin vuoteen ostanut hametta jota käyttäisin (yhden olen siis ostanut ja se on myynnissä Marimekon facebook-kirpputorilla). Siitä se ajatus sitten lähti, laitoin Linnel Handmade:en (miten tälläinen oikein tavutetaan…) viestiä ja muutaman viikon päästä minulla oli mittojen mukaan tehty kellohelmainen hame. Hintaa tuli 50 euroa. Mielestäni ei paha hinta vaattesta, joka on mitoitettu kuten halusin, ommeltu taidolla ja ennen kaikkea täällä Suomessa tehty. 



Yläosan virkaa toimittaa joskus viisi-kuusi vuotta sitten ostettu Nanson musta trikoinen minimekko, jotan en ole koskaan tainnut käyttää ihan vain mekkona. Mutta tuollaiset mustat perusvaatteet ovat hyviä, monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä, kun niiden kohdalla muistaa panostaa laatuun ja vaatehuoltoon. 

Mistä puheenollen, pyrin pesemään vaatteita vain silloin kun ne ovat oikeasti likaisia. Tunkkaisuus lähtee tuulettamalla ja kun ei käytä pesuaineessa hajusteita, niin ei kaipaa sitä kemiallista puhtauden tuoksua. Kaikista puhtaimmalta tuoksuu ulkona kuivatettu pyykki. Meillä ei myöskään ole kuivausrumpua, enkä sellaista kaipaa. Vaatteet kuluvat joka pesussa ja siten ne kuluvat myös kuivausrummussa. Tiesittekö muuten, että kuluttajien vaatehuolto (pesu ja kuivaus) aiheuttaa 30% vaatteen yhteenlasketuista ympäristövaikutuksista? Eli kannattaa todella kiinnittää huomiota siihen, tuleeko vaatteita pestyä liian usein, aikuisten vaatteet kun usein tuppaavat olemaan puhtaasti likaisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti