lauantai 5. huhtikuuta 2014

DIY kopio lempipaidasta ilman kaavoja

Yksi lempipaidoistani on tämä Marc o´polon paita, jonka ostin muutama vuosi sitten. Kivan väljä ja pehmoinen ja pysynyt hyvänä käytöstä huolimatta. Halusin vastavaan kotikäyttöön joten ajattelin yksi mennyt talvi-ilta tehdä sellaisen merinovillasta. Jälkiviisaana, joku muu materiaali olisi voinut toimia paremmin.  
Tarvikkeina aluksi kangaskynä ja liitu. Toi kynä on ihan surkea. En saa sillä jäämään mihinkään mitään, olen teroittanut ja vaikka mitä, mutta ei. Perusliitu on toiminut paremmin, mutta ehkä en vain osaa käyttää tuota kynää. 



Asettelin paidan kankaalle, joka oli kaksinkerroin allla. Kankaan venytyssuunnat (tällekin on joku ammattitermi, tiedän) samaan suuntaan alkuperäisen kanssa. 

Hahmottelin liidulla ääriviivat kankaalle ja leikkasin irti reilulla saumavaralla. Tämän jälkeen ompelin palat kiinni toisiinsa harso-ompelein. Ja kokeilin päälleni. 

Päällekokeilun jälkeen toteisn että malli toimii. Sen jälkeen ompelin toisen sivun (kyljen ja hartian) saumurilla ja taitoin keskeltä ja tarkensin toisen puolen ääriviivat jotta olisivat symmetriset varmasti. Hihat piirsin erikseen kuten muun paidan. 

Sitten saumuroin toisenkin kyljen. Ja ompelin hihat paikoilleen. 

Ja valmis tuote. Ei ihan kuten alkuperäinen. Kaula-aukko on isompi. Merinovillan ompeleminen on vaikeaa ja helman viimeistely oli haastavaa.  Siis niin, ettei se aaltoilisi. Onneksi oli kotipaita. Kaksoisneulalla kuitenkin siis viimeisten tuon helman. Merinovilla ei nyt vaan sitten ollut meidän koiratalouteen paras ratkaisu, koska se tuntuu imevän kaiken pölyn ja karvan itseensä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti