keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Talvikengät taaperolle

Taaperon jalka tuntuu kasvavan kokonumeron verran kuussa. No, hieman liioittelen. Totuus taitaa olla kokonumero kahdessa kuussa. Mutta mikäs sen parempaa tälläiselle kenkähululle, kuin hyvä syy ostaa kenkiä kenkien perään. 

Mutta monetko kengät taapero talveksi tarvitsee? Ainakin kahdet, meillä näköjään kolmet. Kahdet ulkoiluun ja yhdet paremmat kaupunkireissuille ja kyläilyyn. Käytettyinä näitä kenkiä ei oikein uskalla ostaa, elleivät ole todella, todella vähän käytetty. Lapsen kasvava jalka kun hakee vielä muotoaan ja toisen malliin muotoutuneet kenkät voivat käsittääkseni muokata jalkaa väärään suuntaan? 

Lähiömutsin blogissa suositeltiin lapselle mahdollisimman kevyitä ja ohuita kenkiä. Meillä Suomen syksyssä ja talvessa se ei vain taida oikein onnistua. Kenkien kun tulisi olla yli puoli vuotta vuodesta lämpimät ja mielellään vielä vedenpitävät. 




Ensimmäiseksi hankin lapselleni Kuomat. Nuo kotimaiset laatukengät. Viime talvenakin meillä oli jo Kuomat, vaikkei niille juuri ollut käyttöä. Tänä talvena sitten näiden vuoro päästä tehokäyttöön.




Kuomien lisäksi lapselle ostettiin vuorelliset kumisaappaat. Nokian jalkineet eivät ole enää Nokiaa nähneetkään, mutta saappaat kuitenkin valmistuttaa suomalainen Berner, käsittääkseni Portugalissa? 





Ja sitten vielä nämä kauppakengät. Ruotsalaiset Kavat. Näistä en tiedä missä ovat tehty, nämä tarttuivat mukaan Ideaparkin alennusmyynnistä. Kavatin kenkiä meillä on ollut paljon ja olen tykännyt. Vaikka kenkä ei pitkää käyttöä joudu kestämään, haluan kuitenkin että se kestää ehjänä ja hyvännäköisenä sen ajan mitä sitä käytetään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti