torstai 5. kesäkuuta 2014

DIY topin uudet muodot



Eilisen helleillan asuna oli jo aiemminkin blogissa vilahtanut itsetehty toppi. Kankaana Marimekon trikoo. Muokkasin toppia vielä lisää aiemmasta ja nyt se tuntuu istuvan paremmin. 

Ompelun aloitin viime kesänä kunnolla. Aluksi lainassa oli äitini perusSinger, sitten ostin saumurin ja sen jälkeen Husqvarnan Viking-merkkisen automaattikoneen, joka siis tekee melkein kaiken itse. Muutama viikko sitten hankin vielä peitetikkikoneen. 
Välineurheilua, todellakin. Mutta kun kärsivällisyys on nolla niin pitää olla kunnon välineet. 

Toppi on nyt huoliteltu peitetikkikoneella ja vaikka ompelukoneellakin sai kaksoisneulalla huolittelua aikaiseksi, niin kyllä toi peitetikki on vaan paljon parempi. Kyseessä oleva kone löytyy täältä. Samalla voin suositella tuota Ompelijanmaailmaa kauppana yli kaiken. Mistään en koskaan ole saanut niin hyvää palvelua. Ompelukonetta ostaessa sain käyntikortin mukaan ja luvan soittaa koska tahansa jos koneen kanssa tulee kysyttävää. Oikeasti, hyvästä palvelusta kannattaa maksaa! Rehellisesti sanottuna en kyllä tiedä missä hinnoissa koneet muualla pyörivät, 
tämä on taas niitä periaatepäätöksiä pitää palvelevat kivijalkakaupat hengissä. 


Topin kaavoitus meni niin, että piirsin yhdestä Dieselin lempitopistani luonnostelmat ääriviivoja apuna käyttäen, toppia purkamatta. Tämän jälkeen leikkasin vanhasta lakanasta kappaleet jotka harsin yhteen, sovitin ja mietin muutokset. Purin harsinnan ja piirsin kankaan kappaleesta kaavan kaavapaperille ja tein siihen samalla muokkaukset vapaalla kädellä. Tämän jälkeen ompelin harjoitteluversion ei-niin-kivasta-kankaasta ja seuraavaan kaavaan tein vielä muutaman muutoksen ja siirsin kaavaan kaavamuoville. Ja nyt tähän tein vielä muutoksia. Riippuu hieman kankaasta, miten tuo piirretty kaava toimii. Monimutkaista ja hankalaa, voisi ajatella. Mutta tykkään piirtää ja sommitella, joten tämä kaavoitusvaihe on mukavaa puuhaa. 

Ja kun vaatteita tekee itselleen, voi niitä hyvin muokata pikkuhiljaa. 



Päivän asuna Toppi DIY / Marimekon trikoosta, farkkushortit vanhoista yli-isoista farkuista, ballerinat Vans / Brandos ja laukku Valentino / Stylebob.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti