torstai 26. maaliskuuta 2015

Kotimaista luomukosmetiikkaa

En ole mikään kosmetiikka-alan asiantuntija enkä todellakaan osaa lukea INCI-listoja. En tiedä, mikä aine on lattianpuhdistusainetta vastaavaa, mutta sellaista kuitenkin kuulemma käytetään joissakin meikkivoiteissa ja vastaavissa. En myöskään tiedä mitkä aineet löytyvät suoraan luonnosta ja mitkä ovat kemiallisesti tuotettuja. Tästä syystä arvostan sertifikaatteja.

Olen jo kymmenisen vuoden ajan panostanut naamarasvoihini. Aluksi ostin Dioria ja Lancomea, nyt lopullisen ekoherätyksen myötä ostan lähinnä luomusertifikaatin omaavia tuotteita. Olen aina tykännyt purkeista ja purnukoista, nykyään yritän kuitenkin ostaa määrällisesti vähemmän kuin aiemmin. Periaatteella, että kun yksi loppuu niin sitten vasta uusi tilalle. Toki välillä on alennusmyyntejä, joista tulee hamstrattua tuotteita, edelleenkin. 

Kun luomupuolen lisäksi haluan ostaa kotimaista, ei vaihtoehtoja ole liiaksi. Tiedättehän periaatteen työ luo työtä ja jokainen kotimainen työpaikka on tällä hetkellä tarpeen.  Onneksi tämä yksi kotimainen on osoittautunut varsin hyväksi sarjaksi. Kyseessä on Mia Höytön kosmetiikkasarja, kotimainen ja luomusertifikaatilla. En kylläkään ole ottanut mitään ennen ja jälkeen-kuvia, mutta en myöskään ole huomannut naamani rypistyneen viime aikoina mitenkään poikkeavan nopeasti.

Tällä hetkellä itselläni on käytössä kasvovesi, kosteusvoide, seerumi ja silmänympärysvoide.
 


Kasvovettä käytän iltaisin puhdistuksen jälkeen. Kyseinen kasvovesi jättää raikkaan tunteen ja haihtuu nopeasti. Eikä ärsytä ihoa.
 
 
Kosteusvoidetta käytän myös iltaisin sen ollessa koostumukseltaan melko paksu ja hieman hitaasti imeytyvä. Aamuisin käytän vielä Lumenea. Voide kosteuttaa hyvin eikä ärsytä ihoa.

 
Seerumi on kieltämättä lempituotteeni. Koostumus on kevyesti vaahtoutuva ja nopeasti imeytyvä. Laitan seerumia aamuin illoin koska tykkään sen raikkaasta vaikutuksesta.

 
Silmänympärysvoide on hieman paksumpaa kuin Lancomen vastaavat mutta lopputuloksena silmänympärysiho tuntuu kevyeltä ja kosteutetulta.  
 
Tässäpä tämä, ensimmäinen positiivinen kosmetiikka-arvosteluni. En osaa kovin hyvin kuvailla mitä mikin tuote tekee. Omat kappaleeni olen ostanut Weecos.comista. Lisää tuotteista voi lukea täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti