lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappupäivästä

Varasin itselleni ja miehelleni vappupäiväksi brunssin Tampereen keskustasta. Emme ole pariin vuoteen olleet vappuna missään, tai siis olemmehan me  kaksi vuotta sitten olimme synnyttämässä. Oli melkoisen outo kokemus olla keskustassa ihmisten parissa mutta piristävää sinänsä. 

Olin varannut meille pöydän Nomusta kello 15. Kun saavuimme paikalle, saimme kuulla, että heillä oli tietoteknisiä ongelmia ja jouduimme siirtämään brunssiamme tunnilla eteenpäin. No, kävimme kahvilla ja katsomassa teekkarikastetta ja takaisin Nomuun. 

Pääsimme toisella yrittämällä sisälle asti ja pöytään istumaan ja odotimme noin 10 minuuttia ennen kuin saimme ruokalistan. Tämä ei siis missään nimessä ole pitkä aika odottaa mutta kun oli jo tunnin odottanut, niin se tuntui pitkältä. Sitten saimme tilattua viisi ruokaa per henki ja kuohuvat kylkeen. Ensimmäinen kymmenestä annoksesta tulikin ennen kuin ehdimme saada juotavaa. Sitten ruokia tuli nopealla tahdilla kunnes ne loppuivat. Ja yksi jäi tulematta. 

Ajatuksena ilmeisesti on se, että ruoat tulevat sitä mukaan kun ne valmistuvat mutta viimeisen ja toiseksi viimeisen aterian välillä oli liioittelematta 35 minuttia ja kyseessä oli siis viimeinen lämmin ruoka. Tässä vaiheessa alkoi kyllä paatunutta julkipositiivariakin ottamaan päähän. Mutta en huutanut, enkä raivonnut. Olin vain hieman kireänä. Palvelu oli koko ajan ystävällistä. Monessa paikassa kun systeemit kaatuvat, sen näkee henkilökunnan naamasta ja asenteesta, mutta ei Nomussa. Ja jos tietoyhteydet kaatuvat, niin ne kaatuvat. Ne eivät siitä korjaannu tarjoilijalle huutamalla.  Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, mutta jatkossa kyllä toivoisin että saisimme sen viimeisenkin annoksen muiden kanssa samaan sarjaan tai edes varoituksen, että sen friteeratun kanan valmistusaika on 1h 5min. Ensi vappuna me emme taida lähteä brunssille. 

Vappupäivänä nautittiin keväästä Ivanan Helsingin neuleessa (Made in Finland), Nanson leggareissa, Chanelin 2ndhand laukussa, Minna Parikan kengissä ja Kiksin takissa (Made in Finland from recycled materials). Niin ja huivi on Vuittonin. Ostin sen 2012 New Yorkista kun olin lohtumatkalla. Matkan syystä myöhemmin lisää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti