maanantai 4. toukokuuta 2015

Lastenkutsuista

Meillä vietettiin viikonloppuna lastenkutsuja. Aika vähällä päästiin jätteen määrässä, kun koristeina oli serpentiiniä, ilmapalloja 10 kpl ja netistä tulostettuja Late Lampaan kuvia, joista osa oli vielä tulostettu käytetyn paperin kääntöpuolelle. Ärsytti kuitenkin heittää serpentiinit kertakäytön jälkeen roskiin. Kertokäyttöastioita yritän välttää joten muutama lautanen jouduttiin tiskaamaan kesken juhlan. Olisin kyllä etukäteen voinut ajatella asian loppuun ja lainata lautasia lähisuvultani.

Olen pitkään jo haaveillut, että ompelisin viirinauhoja useammanlaisia ja voisin jatkossa lainata niitä kavereille juhliin. Ei tarvitsisi serpentiiniä eikä paperinauhoja, jotka kestävät yhden käytön. Olen miettinyt, enkä siis tiedä vaikka jo olisikin, mutta miksi ei ole olemassa sellaista juhlatavaravuokraamoa? Sellaista, josta saisi kohtuuhintaan esimerkiksi lasten synttäreille Muumisetin, prinsessasetin tai vaikka dinosaurussetin. Samalla rahalla kun ostaa kertakäyttölautasia ja koristeita, voisi vuokrata setin, missä olisi astiat ja koristeita. Paketissa voisi olla mukana myös erilaisia pelejä tai vaikka ongintasetti. Tiedättehän, sininen lakana johon on ommeltu pari kalaa ja levää ja onki ämpäreineen? Huono ajatus vai hyvä idea?

Unohdin laittaa kutsuun, että lahjoja ei tarvitse tuoda. Viime vuonna toivoimme, ettei yksivuotiaalle tuotaisi tavaraa muuten kuin lähimpien sukulaisten ja kummien toimesta (ja heillekin se on enemmän annettu lupa tuoda lahoja kuin että toivomme jotain tiettyä) Olin kuitenkin todella iloinen (ja lapsikin tykkäsi) kun saimme lahjaksi muiden vanhoja leluja, Plastoa, Brioa ja Duploa. Plaston lelut ovat halpoja ja Brio ja Duplo puolestaan kestäviä. Ja Briolta ja Duploltakin löytyy pieniä paketteja halvalla, jos rahat eivät riitä isompaan tai kyseessä on viidennet synttärit kuukauden sisään.

Meille ei yhtään kotiutunut Kiinakräsää, onneksi. Olen kyllä todella onnellinen omasta lähipiiristäni, siitä, että ihmiset muistavat ja arvostavat mitä meidän perheessä pidetään tärkeänä ja ennen kaikkea saapuvat paikalle toisen tärkeänä päivänä. Mielummin siis haluan että tullaan paikalle kun tuodaan hienoja lahjoja.

Koska en ehtinyt päivän tohinassa kuvaamaan sen kummemmin, niin kuvituskuvina tulee Mehujehu esittely. Vaikka trippimehut ovat itse saatanasta, niin meillä niitä käytetään juhlahetkinä ja reissun päällä. Saunan jälkeen kun vanhemmat juovat limsaa tai olutta, niin napero saa kertakäyttöpakkauksessa olevan mehun. Kertakäyttöpakkaus toimii, koska meillä ei tämäntyyppisiä mehuja muuten juoda. Kertakäyttöpakkauksessa mehu myös säilyy ja sen takia niitä löytyy aina hoitolaukusta. Mehujehu auttaa siinä vaiheessa kun lapsi ei osaa vielä puristaa mehupurkkia tarpeeksi vähän vaan ruiskii aina päälleen mehulla. Tämä suomalainen keksintö on loistava ja kestävä käytössä. Lisää löytyy Mehujehun nettisivuilta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti