sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Elämäntaparemontti ja mitä siihen kuuluukaan

Kyseessähän ei ollut uudenvuodenlupaus, itseasiassa tämä remontti alkoi jo ennen vuodenvaihdetta. Eikä tavoitteena ole laihtua, pelkkä kilojen pudottaminen ei auta jaksamiseen eikä se pelkästään tee ihmisestä onnellisempaa.  Harvoin elämänlaatu paranee ellei kyseessä ole loppuiäksi aiottu muutos.
 
En usko kuureihin, vaikka joillakin ne voivat olla tapa päästä alkuun  matkalla kohti parempaa elämää. En halua myöskään kieltää itseltäni täysin mitään enkä kuitenkaan halua ottaa elämää liian vakavasti. Uskon siihen, että kohtuus kaikessa on ratkaisu onneen. Toki jos jokin ruokalaji ei sovi tai eettinen vakaumus estää esimerkiksi alkoholin tai punaisen lihan käytön, niin silloin on hyvä syy olla sitä nauttimatta.
 
Omaan remonttiini kuuluvat seuraavat asiat:
 
1) Enemmän vettä juomaksi. Juon aamupalalla mehua, töissä lounaalla piimää ja maitoa., kotona ruuan kanssa alkoholitonta olutta tai maitoa.  Maitotuotteet kuuluvat ruokavaliooni enkä niistä aio luopua mutta varmasti niitä voi vähän vähentää. Kuten myös tuota olutta. Tuoremehun laimennan nykyään aina vedellä. Pitää muuten kehua, Rainbow tekee todella hyvää luomuomenamehua.
 
2) Vähemmän älypuhelinta ja padin käyttöä. Jatkuva näytön tuijottaminen väsyttää ja muumioittaa. Olen ylpeä itsestäni, että työmatkoilla puhelin pysyy visusti takintaskussa. Nyt yritän vähentää kotona tapahtuvaa näytöntuijotusta. Sitä saa töissä tehdä ihan tarpeeksi.
 
3) Enemmän liikuntaa. En ole enää sali-ihminen enkä kestä aikataulutettuja harrastuksia. Niitä, joissa mennään joka keskiviikko kello 18.30 45 minuutin jumppaan. Ei kiitos. Mutta haluan jaksaa lenkkeillä koiran ja lapsen kanssa. Haluan myös harrastaa kotikuntoilua ja ennen kaikkea ottaa ilon irti hyötyliikunnasta. Kun mennään autolla kauppaan, miksi se auto pitää aina laittaa oven eteen tai mahdollisimman lähelle ovea? Miksi pitää käyttää hissiä jos kuljettavia kerroksia on alle kymmenen? Samalla vaivalla jättää sen auton hieman kauemmaksi. Ja porraskävely on todella hyvää reeniä. Sellaista, mitä monet menevät kuntosalille tekemään.  
 
4) Muistan, että minulla on myös liikunnallisia harrastuksia ja yritän panostaa niihin enemmän. Kiipeily ja etenkin laskettelu ovat olleet iso osa elämääni. Erinäisistä terveydellisistä syistä ne ovat jääneet taka-alalle, mutta nykyään vointi on jo parempi eikä harrastamiselle ole muuta estettä kuin huono kunto. Ja toki ajanpuute, mutta se on vain tekosyy. Ennen kaikkea yritän muistaa jälleen mikä tekee minut onnelliseksi. Ja yksi niistä asioista on laskettelu.
 
5) Ruokavalio. Vähemmän lisättyä sokeria, vähemmän lihaa, enemmän kasviksia ja juureksia. Jossakin vaiheessa oli tapana ostaa perjantaipussi karkkia, mutta viime aikoina se on jäänyt ja nyt yritän karkin syönnistä kokonaan eroon. Sipsiä meillä ei ole koskaan syöty ellei ole ollut juhlat, eikä muutenkaan ole tullut enää lapsen jälkeen naposteltua. Mutta ruoka, se ihan perusruoka, voisi olla ravintosisällöltään parempaa. Makaronilaatikko kun ei nyt vaan ole kovinkaan terveellistä.
 
Jos näillä alkuun. Katsotaan miten käy. Toivottavasti olen kesään mennessä pirteämpi ja jaksen paremmin.
 
 
Kävimme viikonloppuna Tampereella Huber-ravintolassa syömässä. Lapsi yllätti ja söi puolet alkupalastani, rapukakusta. Liha oli hyvää mutta itselleni sitä oli liikaa.
 
Päivän asuna: paita: 2ndhand / wst.fi / 8/14
housut Me&I / kotikutsut / 9/14
Kengät Paulapieksut /Töysän kenkätehdas / syksy 2013
Laukku Valentino / Stylebop.com / kesä 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti