tiistai 28. heinäkuuta 2015

Viikonlopun vietosta

Kesä on ollut kylmä ja tuulinen, ehkä hieman märkäkin. En kiellä, etteikö ajatus karkumatkasta lämpöön houkuttelisi, etenkin kun some on pullollaan kuvia Kroatiasta, Kreikasta ja Italiasta. Mutta onneksi olen töissä. Koko kesän. Ja siis ihan oikeasti onneksi. Sen jälkeen kun tein Helsingin sanomien viherpiipertäjä testin, olen vakavissani miettinyt matkustustottumuksiani uusiksi. Yksi Thaimaan matka jättää jälkeensä päästöjä monin kertaisesti verrattuna esimerkiksi työmatka-autoiluun. Niin paljon kuin rakastankin matkustamista, niin nyt pitää miettiä asioita hieman uusiksi. Toki jo aiemmin olen yrittänyt noudattaa periaatetta, että mitä pidemälle lähdetään niin sitä pidemmäksi aikaa. Vaikka kävinhän minäkin ennen tytön syntymää neljän päivän reissulla New Yorkissa. Oi tätä omantunnontuskaa. No, tehty mikä tehty. 


Kävimme viikonloppuna tutustumassa paikalliseen kalapaikkaan. Reissun teimme polkupyörillä ja evääksi kelpaisi Kotipizza. Aurinkoisena päivänä ei mukavaan retkeen tosiaan paljon vaadita. Lapsi edusti suomalaisen Melli Ecodesignin vaatteissa, äidillä oli neljä vuotta vanha Peakin paita, suomalaisen Kainon puuvillaneulehousut (suosittelen!) ja 8 vuotta vanhat Sanukit. Pyörähullulle miehelle tuli hankittua toissa vuonna joululahjaksi tuollainen Croozerin kärry. Nyt, lapsen ollessa isompi ja miehen pyöräilyinnon vain kasvaessa, on kärry päässyt kovaan käyttöön. Kärry on kyllä loistava, meillä on kahden lapsen malli (saahan sitä aina haaveilla) joten yhdellä riittää tilaa. Meidän tyttö myös melko hyvin viihtyy tuolla kyydissä, hieman on ollut erimielisyyksiä ajoittain turvavöiden laitosta. Meidän Croozer on muuten tilattu suomalaisesta Varuste.netistä ja tilasen sen kaksi päivää ennen joulua (21.12.) ja se ehti perille aatonaatoksi! Palvelu oli kyllä tuolloin mahtavaa, koska varmistelin vielä etukäteen että ehtiikö, eivätkä toki luvanneet varmaksi mutta yrittivät ja se onnistui. Varuste.nettiä on tullut kyllä muutenkin käytettyä, eikä voi valittaa. 


Mutta siis tuon Croozerin takana on tavaratila ja sinne kyllä mahtuu yhden retkipäivän tarpeet paremmin kuin hyvin. Tuohon Croozeriin saa muuten lisävarusteena oikeastaan mitä ikinä vain voi kuvitella juoksupyörästä suksiin. 


Sähköpyörään olen myös ollut tyytyväinen. Pysyn sillä miehen matkassa ja kun tietää, että polkemiseen saa tarvittaessa apua, niin lenkille lähdön kynnys on pienentynyt. 


Lempäälässä on muuten tällaisia maisemanhoitolampaita, jotka ovat aitauksessa tien vieressä ja niitä pääsee katsomaan. Ne todella hoitavat tuota aukeaa syömällä heinikkoa. Mahtava idea! Lauantai päättyi muuten hetkeen omaa aikaa, muutama tunti ja tussit, ei sitä paljon muuta kaipaa. Toki tämä minun taiteeni on hieman sellaista, että moni ei ymmärrä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti