keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Ärsyttää

Pyrin pikkuhiljaa vaihtamaan meidän muoviset säilytysrasiat lasisiin. Eli ostan aina uuden lasisen kipon kun joudun hävittämään muovisen vanhan. Suurin syy muovin korvaamiseen lasilla on se, että haluan välttää ruoan säilyttämistä muovissa. Seuraava syy siihen on se, että tykkään että saman ruoka-astian voi laittaa pakkasesta mikron kautta tarvittaessa suoraan ruokapöytään ja monet esimerkiksi Tupperwaren kipoista eivät tähän sovellu. 

Kolmas syy siihen on se, että haluan yksinkertaisesti vähentää muovin käyttöä kaikessa missä se on mahdollista. Muovijäte tuhoaa meret ja niiden eläimet ja sitä kautta hiljalleen tuhoaa myös koko ekojärjestelmää ja aiheutttaa haittaa myös ihmiselle. Kun merieläimet ovat täynnä muovia ja juomavetemme koostuu muovin mikropartikkeleista, niin alkaa olemaan hyvä hetki miettiä, että tarvitsemmeko me sitä muovia oikeasti niin paljon? 

Nämä Ruohonjuuresta hankitut Wean Greenin lasirasiat ovat olleet käytössä kestäviä ja tykkään myös värityksestä. Värivaihtoehtoina on pinkin lisäksi sininen, vihreä ja oranssi. Kokoja on 720ml pyöreän mallinen, 490ml neliönmallinen ja 210ml neliönmallinen. Lasiosa on karkaistua lasia, joten se kestää käyttöä. Ainoa, mikä ärsyttää näissä rasioissa ovat nuo tuotetarrat. Niitä saa hinkata ja jynssätä todella pitkään ennen kuin irtoavat. Ekologinen ajattelumalli hieman kärsii, kun saa liottaa ja jynssätä. Kipoissa on kuitenkin pahvilaput sisällä, joten miksi niihin pitää vielä erikseen läntätä tarrat? Tuo viivakooditarra vielä irtosi helposti, mutta maahantuojan (BigSmallCompany) tarra ei lähtenyt kuin vasta usean konepesun jälkeen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti