perjantai 18. huhtikuuta 2014

Dropinmarket.

Kahdeksan vuotta sitten laihduin yli kaksikymmentä kiloa. Niistä osa on jo tullut takaisin mutta suurin osa ei. Silloin kuitenkin jouduin uusimaan lähes koko vaatekaappini kerralla. Ja kerrankin sain ostaa sellaisia vaatteita, joihin halusin pukeutua, en siis niitä vaatteita joihin mahduin. Tästä riemusta käytin ison osan kesätyörahoistani ja opintotuestani uusiin skeittivaatteisiin sivustolla Gals.fi. Varmasti olin yksi heidän suurimmista asiakkaista jossakin vaiheessa.

Silloin 8 vuotta sitten ei noita skeittimerkkejä monestakaan paikasta saanut. Nettikauppakin oli vasta alku-urillaan, toki kovassa noususuhdanteessa. Mutta me suomalaiset emme kovinkaan suurina massoina tilanneet ulkomailta.

Nyt asiat ovat toisin. Zalandot ja muut jylläävät ja ihmiset juoksevat "halpojen" hintojen perässä. Tiedän, että Zalandolta löytyy käytännössä ihan mitä vaan. Mutta se, mitä monet eivät tiedä on, että se firma on kaukana suomalaisesta. Se ei työllistä kovinkaan montaa suomalaista, eikä sen voitoista makseta veroja suomalaisille. Sama tilanne on monen muun verkkokaupan kohdalla.

Tiedän, että monella ostopäätöksen kohdalla raha ratkaisee. Mutta kuinka moni tilaa Zalandolta tai Nellystä vaatteita todelliseen tarpeeseen ja kuinka moni vain mielihaluihin? Ja jos se sama vaate on kotimaisessa nettikaupassa 5 euroa kalliimpi, niin emme varmasti osta sitä sieltä. Mutta se viisi euroa on se ratkaiseva tekijä. Se viisi euroa työllistää suomalaisia työntekijöitä ja ylläpitää lapsilisää, terveydenhuoltoa, peruskoulutusta, ammattikorkeata, vanhainkoteja, lastentarhoja, työttömyyskorvausta ja niin edelleen.

Tämä aihe tuli siitä mieleen, että tuon entisen Gals.fi:n ja sen jälkeen Dropinmarketin taru on nyt loppu. Minkä huomasin äsken, kun menin heidän nettikauppaansa pitkän ajan jälkeen. Halusin tietää, missä hinnoissa Nikitan huivit nykyään pyörivät. En siis ole Kiinaboikottini alkamisen jälkeen käynyt tuolla Dropinmarketin sivuilla. Ja viime vuoden alun olin vaatteidenostolakossa. Eli siitä on kohta kaksi vuotta kun siellä olen viimeksi käynyt. Eikä tarvitse käydä enää.

Jälleen yhden kaatuneen firman tarina on luettavissa täältä.

Oikeasti, miettikää mistä ja mitä ostatte, me kuluttajat kun pyöritämme tätä maata ja loppupeleissä me mahdollistamme sen, että rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät ja työttömyys kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti