maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kynähame ja huulipunaa

Sain kesälomani aikana valmiiksi pitkään ajatuksissa työnalla olleen kynähameen. Alunperin suunnitelmissa oli tehdä koko hame tuosta mintunvärisestä joustocollegesta (jonka valmistajaa tai kuosin nimeä en juuri nyt saa palautettua muistiini) mutta kun Facen Ompeluelämää-ryhmässä joku esitteli vastaavalla ajatuksella tehdyn mekon, niin päädyin lisäämään reunoihin mustat kaistaleet.

Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikka matka ei taas mennyt ihan oppikirjamaisesti. Pohjana käytin jonkun randonhameen kaavaa Ottobrestä, tosin piirsin vain etuosan. Sen taitoin sitten kahtia ja toinen puoli oli kuviokankaalle ja toinen mustalle. Tämän jälkeen yritin tehdä mustaan osaan muotoleikkaukset yläosaan vain todetakseni, että ne eivät toimi sivusauman kohdalla tässä kokonaisuudessa ja päädyin muotoonleikkaamaan musta kaistaleet kokonaan. Vyötärölle kuminauha ja hame on valmis. 


Päädyin myös laittamaan huulipunaa, edellisestä kerrasta on aikaa vaikka kuinka kauan. Yleensä muistan laittaa sitä huulipunaa kerran ja sitten se jääkin siihen, lisäily päivän aikana ei ole mahdollista. Ylipäätään meikin korjailu päivän aikana ei oikein ole kuulunut omiin rutiineihin. Ajatus meikkivoidekerroksesta kasvoilla ahdistaa eikä puuterikaan oikein kuulu käyttötuotteisiin kovinkaan usein. Kuvissa toki kunnon pakkelikerros voisi näyttää hyvältä mutta koska nämä asukuvat pääsääntöisesti ovat todenmukaisia ja napattu minuutissa ennen autoon istumista, niin en oikein koe omaksi jutukseni lähteä puuteroimaan naamaani vielä erikseen. Onneksi kuvaaja nykyäään osaa jo sanoa jos naamassa on jotakin todella pielessä. Hiusten edellisestä värjäyksestä on kohta kaksi vuotta aikaa. Eikä ole kyllä tehnyt mieli värjätä. Yli 20 vuotta tuli värjättyä ja nyt olen melko varma, ettei koskaan enää. Katsotaan toki asiaa uudelleen kun ensimmäiset harmaat tulevat. Päivän asuna: 
Paita Nurmi / Yalo.fi / 2014
Hame Itsetehty
Kengät Converse / Zalando / 2014
Laukku Mikael Kors / Stockmann / 11/2014
Rannekoru Lumi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti