tiistai 17. maaliskuuta 2015

Kestovaippailua reissussa

Vietettiin maaliskuun ensimmäinen viikko Levillä lomaillen. Rakastan laskemista ja kahden vuoden tauon jälkeen pääsin jälleen mäkeen laskemaan täydestä sydämestä. Taapero, mummu ja koira lähtivät miehen ja itseni lisäksi mukaan, joten reissu poikkesi jonkin verran niistä opiskeluaikaisista tenttiviikkoihin kohdistuvista laskureissuista. Mutta kivaa oli, ainakin melkein koko ajan. Jätetään kuitenkin pois se tarina kun lähdimme FatBikella ajamaan tunturia ympäri… 

Viimeksi olimme reissussa jouluna, jolloin menimme naperon kanssa kertakäyttövaipoilla koko reissun ajan eli noin viisi päivää. Reissun jälkeen puhuimme miehen kanssa, ettei sitä vaivaa nyt niin paljon vähemmän ollut. Vaippaa piti kuitenkin vaihtaa ja raahata niitä likaisia sitten roskiin. Joten tälle reissulle päätimme ottaa kestovaipat mukaan, etenkin kun autossa oli tilaa mummun ja taaperon tullessa paikalle junalla. 

Lomamökissämme oli onneksi pesukone, joten siinähän me sitten kestovaippailtiin koko viikko. Ainoastaan pesuainetta piti ostaa, kun pesemme kotona hajusteettomalla ja nestemäisellä, mikä on kestovaipoille muutenkin suositus. Koska vaippamäärä oli hieman kotioloja pienempi, jouduimme ajoittain turvautumaan kuivauskaappiin mutta siinä ne vaipat kuivuivat ulkoiluvaatteiden ohella. Reissu meni vaippojenkin osalta hyvin, eikä kertakäyttövaippoja tullut käytettyä kuin muutama kappale. Niitäkin oli siis mukana. Tosin kahta ikävuotta lähestyvä napero on nyt päättänyt, että vaipanvaihto on kamalinta ikinä ja peppupesu heti sen jälkeen, joten elämme mielenkiintoisia aikoja. Olen nyt suosiolla jättänyt sisävaipat pois muuten kuin uniajoilta ja käytämme päivisin vain sivunepeillä olevia Hahtuvahullun ja Myllymuksun vaippoja koska ne saa vedettyä jalkaan kuten housut. Eilen otin peppupesuun käyttöön kestopesulaput, siellähän ne peseytyvät kesto"pumpulien", kestovaippojen, kestonenäliinojen ja kestotalouspaperien kanssa samassa. Yritin jo aiemmin ehdottaa miehelle kestovessapaperia, kun moisen idean Ompeluryhmästä bongasin, mutta mies ei oikein innostunut. Tai siis, siinä kuulemma menee meidän kestoilun raja. 

Taaperon uhma, vaippaviha ja pottakammo eivät tällä hetkellä tee tästä arjesta kovinkaan sujuvaa, mutta yritämme päästä pottakammosta ohi kestoilevan vauvanuken avulla pikkuhiljaa. Onneksi kohta on kesä, niin napero saa ulkoilla ilman vaippaa mökillä ja takapihalla ja josko se pottakin siinä tulisi sitten pikkuhiljaa kuvioihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti