keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ivanan Provinssi

Ivana Helsinki julkaisi Provinssi -87 malliston, johon kuuluvat myös Martti Syrjän naamalla koristellut neuleet. Ivanan neuleet valmistetaan Suomessa ja muutkin vaatteet Euroopassa. Ivanan vaatteet ovat mielestäni melko reilua mitoitusta, neuleista olen ottanut kokoa 36 ja nyt tästä mekosta otin koon 38. Kesä lähestyy ja värikkään mekon tarve muuttui akuutiksi. 

Ivanan mekko on väljä ja sen saa vyöllä solmittua sopivaksi. Väljyyden vuoksi mekko menee useassa koossa eikä pienet tai hieman suuremmatkaan painonvaihtelut haittaa. Materiaalina on 100% viskoosi, jota hieman olen vierastanut viime vuosina mutta toisaalta tällaisessa mekossa se on joko viskoosi tai puuvilla. 


Pinkit sukkahousut eivät kyllä oikein sovi kokonaisuuteen ja nämäkin kappaleet olivat ensimmäistä kertaa jalassa kuvien ottopäivänä ja illalla ne olivatkin jo rikki. Sukkahousut omalla kohdallani (ainakin nämä 20-40 den versiot) ovat kertakäyttökamaa vaikka kuinka yritän varoa. Hankin viime syksynä muutamat mustat villa- ja bambusukkahousut, jotka ovat kestäneet käytössä ja ne ovat varmasti kohdallani parempi ratkaisu kuin nämä perinteiset. Vaikka näillä ei hintaa ollut Nansolla kuin viisi euroa poistomyynnistä, niin en silti koe mukavaksi vaatetta jonka käyttökerta on yksi. 


Mekko: Ivana Helsinki / http://shop.ivanahelsinki.com/collections/provinssi-87
Sukkahousut : Nanso
Laukku: Michael Korss / Stockmann
Kengät: Minna Parikka / Brandos.fi 


Mikä sitten tekee Ivanan mekosta ekologisen? Pitkä käyttöikä. 
Entä Minna Parikan kengistä? Kun kyseessä ovat ns. juhlakengät, niin toki voi sanoa pitkä käyttöikä mutta voisi myös sanoa, että kun kyseessä on design-tuote, jos sitä kohtelee hyvin, niin se kelpaa seuraavalle omistajalle kun ei itsellä ole enää tarvetta. Samoin kuin tuo MK:n laukku, minkä suhteen harkitsen myymistä joka toinen päivä. Tosiasia toki sekin, että kunnon ekoihminen olisi jättänyt tämänkin mekon hankkimatta. 

Mutta jos miettii vaatetta hankkiessaan asiat niin, että vaate on käyttökelpoinen vaikka paino vaihtelisi 5 kiloa suuntaan tai toiseen, niin ollaan jo pitkän käyttöiän puolella. Samoin jos miettii vaatteen kuosin niin, ettei kyseessä ole mikään sesonkituote vaan kuosi sopii useampaan vuodenaikaan. Hyvää vaatetta voi myös yhdistellä monella eri tavalla. 

Itse tykkään myös panostaa laatuun, siihen että vaate on huolella ommeltu ja voin antaa valmistuttajalle tarvittaessa suoraan reklamaatiota. Kun ostan ketjukaupasta ketjuvaatteen, annan reklamaation myymälässä myyjälle, joka hyvittää vaatteen hinnan tai antaa toisen vaatteen tilalle. Ja kun vaatemyynti on kappalemäärältää huimaava, reklamaatioita tulee eikä niihin tarvitse sen kummemmin kiinnittää huomiota. Kun taas ostan vaatteen, joita valmistetaan muutama kymmenen kappaletta ja teen siitä reklamaation, tämä yleensä välittyy valmistajalle joka voi halutessaan kiinnittää huomiota toimintatapaansa. Tämä toki ei ole mikään takuuvarma tapa  miten juuri Ivanan Helsinki toimisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti