lauantai 11. lokakuuta 2014

Syksyn alkua

 Syksyssä on jotain mitä rakastan. Kaiken sen märän ja kylmän ja pimeän keskellä ilma on raikasta ja luonnon värit ovat kirkkaat. Maa peittyy keltaisilla lehdillä ja ruoho on vielä hetken vihreää. Saa laittaa takin päälle, pipon päähän ja hanskat käteen. Ja aina välillä paistaa aurinko.

Toki syksyssä on paljon epämukavaakin. Aamulla on kylmä ja iltapäivällä voi olla kuuma. Jos lähdet asioille, joudut pukeutumaan niin, että sisälle mennessä tulee hiki ja ulkona voi silti ajoittain paleltaa. Pimeys väsyttää ennen kuin siihen tottuu. Aamulla on vaikea herätä kun ulkona ei ole kunnolla valoisaa.



Muutaman viikon takainen asukuva. Paitana Kaksi Tvåån loppuunmyynnistä kunnon alennuksella ostettu neule, jotkut ikivanhat farkut jalassa, päässä Electricin vanhat aurinkolasit ja jalassa Vanssin kengät. Sekä Globe Hopen reppu selässä. 


Ja vielä syksyn kunniaksi haluan muistuttaa teitä kotimaisesta villavaatevalmistajasta, eli Agtuvi Oy:stä. Tuotteiden valmistus tapahtuu pääosin Tampereella eikä hintakaan kovin paljon eroa kiinalaisista vastaavista. Lisäksi nämä on todettu kestäviksi (ellei joku urpo pese alla olevaa haalaria  60  asteessa koneessa, jolloin se kutistui 50% alkuperäisestä ja huovuttui osittain). 

Saimme hyvästellä juuri yhden kolmesta A:sta luottoluokituksessamme ja tämä ei vie Suomen taloutta ainakaan parempaan suuntaan (ellei tulevat poliittiset päätökset tee sitä) joten yritetään työllistää suomalaisia tukemalla kotimaista työtä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti