lauantai 3. lokakuuta 2015

Talvitakeista

Suomalaisen talvitakin ostaminen ei ole itsestäänselvyys eikä helppoa. "Suomalaisia" takkeja kyllä löytyy, mutta harmittavan moni niistä on Aasiassa valmistettu. Yksi merkki joka valmistaa Suomessa takkeja, on oululainen KIKS. KIKSin tuotteet tehdään Oulussa käsitynä kierrätys- ja ylijäämämateriaalista. Tuotantosarjat ovat pieniä. Kiksin takkeja löytyy ainakin Weecosilta. Itselläni on Kiksin kuoritakki ja olen siitä kyllä kovasti tykännyt. 

Shells Wool Jacket / Grey - Black
Kuva on törkeästi lainattu Kiksin nettisivuilta hyvässä myynninedistämistarkoituksessa. 
Acts Wool Jacket / Grey - Pink
Kuva on törkeästi lainattu Kiksin nettisivuilta hyvässä myynninedistämistarkoituksessa.
 Toinen Weecosin kautta löytyvä takkeja valmistava merkki on Sanna Hopiavuori. Sannalla ei ollut varsinaisia kuoritakkeja, mutta villatakkeja löytyi. Itselläni on Kouta/Fergie-mallinen takki Sannalta, joka löytyy täältä. Sannalta on myös tullut myyntiin pitkä villakangastakki, joka näyttää varsin hyvältä. Sannan vaatteista voisin kyllä ostaa oikeastaan ihan jokaikisen. Olen ollut niissä myös tyytyväinen laatuun. Viime vuonna nahkalegginsseissäni oli jo ostovaiheessa reikiä sauman vieressä ja korjaus onnistui helposti. Muiden vaatteiden kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa. 


Tämä kuva on lainattu Weecos.com sivulta myynninedistämistarkoistuksessa.

Joutsenen takit ommellaan Virossa, joten täysin suomalaisiksi en niitä enää laske. Untuvat tulevat ruokateollisuuden sivutuotteena, eli elävien lintujen untuvia ei ole tarjolla. Olen joskus miettinyt mistä vegaanit löytävät takkeja, jos mikään eläinperäinen ei kelpaa? Toisaalta koen, että monissa keinokuiduissakin on ongelmansa ja itse tykkään käyttää villaa vaatteissa sen luonnonmukaisuuden vuoksi. Plus villalla on parhaat lämmönsäätelyominaisuudet omasta mielestäni. 


Olen tykännyt tästä Globe Hopen takista todella paljon. Takki on todella lämmin. Ainoa huono puoli siinä on ominaistuoksu, joka pysyy ja pitää... kierrätysmateriaalin huonoja puolia. Globe Hopen takit ommellaan käsittääkseni myös Virossa, mutta suomalaisuus aste on ainakin ollut avainlippumerkin arvoinen. 


R-collection valmistuttaa takkinsa myös Virossa. R-collectionin laatuun olen myös ollut tyytyväinen. Nyt taas kun näitä takkeja tähän keräsi, niin onhan niitä aivan liian monta. Ja kieltämättä tuo Sanna Hopiavuoren pitkä takki houkuttaa... mutta kun ei tarvi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti