maanantai 9. marraskuuta 2015

Kirppistelyvinkkejä

Olen nyt viikon verran hinnoitellut kirpputoritavaroita. Myyn paljon livekirpuilla ja nettikirpuilla. Olen joskus avautunutkin näistäs Facen yv-av-mitat-sovituskuva-ahdistuksista. Olen vuosien aikana oppinut muutamia temppuja miten kirppistely tulee kohtuu halvaksi.

Livekirput:
1. Jos mahdollista, tee itse hintalaput. Kaikilla kirpputoreilla tämä ei toimi, kun halutaan käyttään firman omia lappuja. Mutta jos mahdollista, kopio hintalaput kotiin kertyneiden mainosten ym. puhtaalle puolelle. Voit myös tulostaa papereiden puhtaille puolille kun vain pidät huolen ettei mitään henkilökohtaista informaatiota jää toiselle puolelle. Itse olen nyt kirjoittanut käsin.

2. Kerään ostamistani vaatteista hakaneulat talteen ja käytän ne uudelleen juurikin kirpputorihinnoittelussa. Vaatteisiin saa hintalaput hyvin kiinni hakaneuloilla.

3. Koska käyn paljon myymässä, kiinnitän vaatteisin myös naruilla hintalappuja. Jätän narun solmupäät pitkiksi, niin niihin voi aina kiinnittää uuden hintalappu.

4. Livekirpuillakin kannattaa pakata irtotavarat pussiin. Ja mielellään läpinäkyvään sellaiseen. Itse vielä teippaan tai niittaan pussin suun kiinni ja joskus vielä laitan päälle pyynnön, ettei pussia avata. Ärsyttää myös ostajana jos pussit on revitty auki ja puolet myynnissä olevista tavaroista ovat kadonneet.Facekirpuilla:

1. Postittamisessa suosin tyhjiäpusseja. Pesen pesukoneessa valkopyykin seassa 40 asteessa kerran käytetyt Minigrip-pussit ja pakkaan tavarat niihin.

2. Säästän kaikki postituspussit ja paketit mitkä meille tulee ja lähetän niissä tavaroita takaisin.

3. Leikkaan tulevien pakettien osoite- ja palautustarroista itselleni tarroja jotka liimaan lähettämiini paketteihin. Monessa palautustarrassa lukee valmiiksi lähettäjä ja omat tietoni.

4. Koska vaatteet pitää kuvata myyntiä varten, olen ottanut käytännöksi laittaa vaatteisiin lapun missä lukee vaatteen koko. Monilla kirpputoreilla myyntikansiot tyhjennetään kuukauden välein jolloin vaatteet pitää laittaa uudelleen myyntiin ja kun on paljon tavaraa myynnissä, niin herkästi unohtaa minkä kokoinen mikäkin vaate oli.

5. Kuvailen tuotteen mielummin liian rehellisesti kuin kaunistellen. Negatiivinen palaute kantaa kauaksi.

6. Opettele termit (yv, av, MMM nyt ainakin), säännöt ja ennen kaikkea miten kuvat ladataan kansioihin. Kerran kun sen opettelee, niin sen jälkeen helpottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti