tiistai 25. elokuuta 2015

Mehupuristimesta

Elämäntaparemonttiini on kuulunut jo pitkään terveempien elintapojen opettelu. Välillä tämä onnistuu paremmin ja välillä huonommin. Koska olen ollut huono syömään kasviksia (ja ylipäätään syömään työpäivän aikana) niin alkuvuodesta aloitin smoothieiden tekemisen. Jossakin välissä kuulin kylmämehupuristimesta ja hankin itselleni Philipsin mehupuristimen jolla teinkin paljon mehuja. Mutta kone pitää aikamoista meteliä (kuten tehosekoitinkin) ja siltä osin rajoittaa mehustamisen ajankohdan melko pieneksi, lapsi kun on huonouninen. Näin Kemikaalicocktailin Instagrammissa vilauksen Optimumista ja niinhän siinä sitten kävi, että shoppailuhullu päätyi jälleen mainoksen uhriksi ja meille saapui Saksasta Optimum 600. Onneksi muuten englanti taipuu, koska vaikka Froothie.fi sivut ovat suomeksi, ei tilausvahvistuksen jälkeen ole tullut sanaakaan Suomea paketin seurannassa tai käyttöohjeiden muodossa.

Optimum puristaa mehut todella tehokksaasti, teknisten tietojen mukaan koneessa on tehoa 240W kun Philipsin vastaavassa tehoa on 1000W. Mehua tulee suhteessa enemmän ja ylijäävä osa on huomattavasti kuivempaa. Philipsin malli meillä oli HR1871/70 joka löytyy täältä. Mutta Philipsissä on kaikki irrotettavat osat konepestäviä kun taas Optimumissa ei ole konepestäviä osia ohjekirjan mukaan. Konepestävyys on suurin plussa Philipsille. Philips on myös helpompi koota ja menee pienempään tilaan kun sitä ei käytä. 

Mutta joudun silti antamaan ääneni Optimumille. Olen tehnyt nyt lähes päivittäin  mehuja. Mehustin kilon inkivääriä niin, että laitoin mehun jääpalamuotteihin. Äitini on myös testannut molempia mehustimia ja ilmeisesti optimum vei voiton. Raparperimehua tehdessä raparperi oli pakko kuoria (tehtiin Optimumilla) mutta Philipsistä äiti sai mehut päälleen kun olin antanut huonot ohjeet. Lisäksi järkytystä aiheutti myös se pieni määrä mehua  mikä tuli muutamasta litrasta vadelmia. Keittämällä kun saa enemmän. 

Mehut ovat hyvä vaihtoehto saada terveellisiä ravintoaineita ruokavalioonsa. Kieltämättä olen aivan rakastunut inkivääriin mehuissa. Olen myös huomannut, että nyt meillä menee aiempaa vähemmän hedelmiä ja vihanneksia roskiin (kun niitä ei pitäisi mennä ollenkaan) kun nuhjaantuneet voi laittaa mehulinkoon. Optimuksesta löytyy lisätietoja täältä. Hinnaltaan Philips vie voiton, Optimumilla kun kuitenkin tuota hintaa löytyy tarjouksessakin 340 euron verran. Laitoin videon Instagrammiin Optimumista, käykää katsomassa. Instasta löydyn nimellä uusiekoelamani. 

1 kommentti:

  1. Hei Tiia! Olen Karoliina Froothielta. Löysin juuri kirjoittamasi arvostelun ja halusin ensinnäkin kiittää sinua arvostelusta. Toiseksi, voisitko ottaa yhteyttä minuun osoitteeseen karoliina@froothie.fi? Kerron sitten asiani tarkemmin sähköpostitse. :)

    VastaaPoista