sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Viikonloppu täynnä ompelua


Vietiin tänä viikonloppuna lapsi mummolaan yökylään ja vietettiin laatuaikaa tekemällä niitä kuuluisia omia juttuja. Minä ompelin, mies kävi salilla ja teki pihatöitä. Mahtava tunne, kun yhden päivän aikana sai tehtyä viimeistelyä vaille valmiiksi monta paitaa ja housuparia, osa lapselle, osa itselle. 

Kuvassa jalassani on Noshin farkkujerseystä ommellut legginsit, uusimman Ottobren kaavalla. Housuissa ei ole taskuja ja niissä on erillinen vyötärokaistale, josta laittaisin lähikuvan jos ne kuvat olisivat olleet omaan silmääni julkaisukelpoisia. Tein housut suosiolla koossa 42 ja ne ovat löysät, eli eivät ihan perinteiset legginsit. Kavensin kyllä vyötäröltä ja lantiolta sen verran, että pysyvä hyvin päällä. Toiveena kun olisi vielä jossakin välissä kasvattaa iso maha, niin ajatuksena olisi että housut menisivät silloinkin päälle. Pienentäähän niitä voi sitten aina jälkikäteen, mutta suurentaminen on haastavampaa. 

Housut onnistuivat mielestäni loistavasti, ovat mukavat päällä ja joustavat. Mutta tuntuu oudolta, kun kerrankin päällä on housut, jotka ovat nilkkapituiset. Yleensä puntit tuppaavat olemaan liian pitkät.  



Päivän asuna vanhat Conversen talvilenkkarit, muistaakseni vuodelta 2012 ostettuna, suomalaisen Design Paletin merinovillaneule, itsetehdyt housut Noshin kankaasta, Valentinon laukku ja Coston hattu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti