sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Perjantai ja eduskunnan huono päätös

Ehkä hieman turhan provosoiva otsikko, koska se toinen päätös oli varsin hyvä. Itse en kuulu kirkkoon, olen rippileirin sijasta käynyt Prometheus-leirin, jolloin toinen ohjaajamme oli homoseksuaali (eikä kyllä tuonut sitä mitenkään siellä esiin, asia selvisi vasta myöhemmin) ja myöhemmin olin vielä apuohjaajana jolloin myös toinen ohjaajamme oli homoseksuaali (eikä myöskään tuonut sitä esiin millään tavalla). Tuolloin kun itse olin 15-vuotias, ei Suomessa paljon julkihomoja näkynyt eikä asia ehkä muutenkaan ollut millään tavalla tapetilla, niin negatiivisesti kuin positiivisestikaan. Mutta noiden Prometheusleirien jälkeen en ole asiaa enää sen enempää miettinyt. 

Ihminen on ihminen, ihan sama mitä sukupuolta hän rakastaa tai mitä sukupuolta kokee olevansa. Tunnen myös transsukupuolisia ihmisiä ja yksi heistä tulikin asian kanssa julki Facebookissa jokunen vuosi sitten hieman itselleni yllättäen. Mutta kyyneliä tuli tuolloin vuodatettua muutama, koska arvostan sitä rohkeutta millä ihminen päättää elää elämänsä kuten itselleen kokee oikeaksi muiden ajatuksista välittämättä. Ei ole helppoa vaihtaa sukupuolta tai rakastaa samaa sukupuolta. Eikä ne asiat ole keneltäkään muulta pois. 

Ja kuten ensimmäisestä kappaleesta saattoi lukea, en kuulu kirkkoon. En ole koskaan kokenut kirkkoa omakseni, vaikka ehkä johonkin ylempään uskonkin. Mutta en usko kirkkon oppeihin ja kammoksun sitä, miten jotkut itseään tosiuskovaisiksi kutsuvat tuomitsevat muita ja nostavat itsensä muiden yläpuolelle. 

No, mikä sitten oli se huono päätös? Lapsilisien leikkaaminen. Ymmärrän, että pitää säästää ja leikata ja jopa arvostan sitä, että tämä päätös tehtiin näin vaalien alla MUTTA en ymmärrä sitä, etteikö parempia vaihtoehtoja olisi ollut? Toki lapsilisän leikkaamista kompensoidaan muiden tukien lisäyksillä köyhimpien kohdalla, mutta en ymmärrä miksei lapsilisä voi olla progressiivinen kuten meidän verotus? Perheen nettotulot vuodessa voivat olla mitä vain muutamasta tuhannesta muutamaan miljoonaan ja enemmänkin ja silti sama lapsilisä tippuu kaikkien tilille. Mihin ne miljoonia tienaavat tarvitsevat niitä satasia? 

Toiset ajattelevat, että se on lapsen rahaa, mutta eiköhän sillä lapsella riitä rahaa muutenkin jos vanhemmat tienaavat esimerkiksi satoja tuhansia vuodessa? Ja toinen asia, mistä voisi mielestäni leikata, on äitiyspakkaus. Perheet, joiden vuoden bruttotulot ovat yli 100 000 euroa voisivat saada äitiyspakkauksen vain ensimmäisen lapsen kohdalla ja silloinkin vain tavarana. Arvostan äitiyspakkauksen symboliikkaa mutta mihin perheet, joilla on rahaa ostaa kaikki tarpeellinen, tarvitsevat 140 euroa lisää tai vaatteita, jotka ovat Kiinassa tehty eivätkä kestä käyttöä? 

On myös mielenkiintoista seurata keskustelua, joka alkoi tästä lapsilisien leikkaamisesta. Ihmiset, jotka valittavat eniten, ilmoittavat myös etteivät äänestä koska se ei johda mihinkään. Oikeasti? Olenko liian naiivi, kun en usko, että Suomessa korruptio on sillä tasolla, että ääntenlaskijat ovat lahjottuja ja eduskuntaan pääsevät ne jotka maksavat laskijoille eniten? Miten ihmeessä Timo Soinilla oli rahaa maksaa sitten Perussuomalaiset voitolle viime vaaleissa? 

Olen käynyt lapsen tavaroita läpi yrittäen etsiä vaatteita, joista raaskisin luopua ja lahjoittaa eteenpäin ja tämän paasauksen lopuksi tein päätöksen, että jos meille joskus toinen lapsi vielä suodaan niin en hae äitiyspakkausta rahana tai tavarana. Meillä on jo kaikki mitä yksi vauva voi tarvita, vaipoista vaatteisiin, sänkyyn ja hiusharjaan asti. Se ei ole iso säästö Kelalle, mutta ei myöskään iso menetys meille ja pärjäämme aivan loistavasti ilmankin. Haluan myös haastaa kaikki muut, jotka eivät sitä pakkausta tai rahaa oikeasti tarvitse, samaan toimenpiteeseen. 

Koska tällaisen avautumisen jälkeen tuntui tyhmältä liittää kuvaan asuesittelyä, niin laitetaan kuvituskuvaksi vauvapeitto, jonka tein ystävälle joka saa esikoisensa lähikuukausina. Ostin vahingossa langaksi 7 veljestä, mikä ei vauvapeiton materiaaliksi ole mikään paras mahdollinen, mutta tämän onkin tarkoitus toimia vaunupeittona, eli sen voi laittaa vaunuihin esimerkiksi tuon äitiyspakkauksen makuunpussin päälle tuomaan lisälämpöä. Ja väritys on suunniteltu kyseessä oleviin vaunuihin sopivaksi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti