keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Top 5 lastentarviketta

Riikan blogissa oli haaste kertoa mitkä viisi lastentarviketta ovat olleet tärkeimmät. Meillä lapsiarkea on takana vasta reilu vuosi, joten tarvikkeet ovat kovin vauvapainotteisia. Nyt, taaperoiässä, en keksi montakaan tarviketta jota ilman ei pärjättäisi, vaikkakin tuota tavaraa tuntuu olevan. 


Vauvakaukalo TrippTrappiin. Meillä oli pitkään käytössä kierrätetty TrippTrappi ja hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää ostimme siihen vauvakaukalon. Tämä samasta syystä kuin miksi päädyimme Stokken vaunuihin eli minun huonon selkäni. En pysty nostelemaan lasta lattialta kovinkaan usein ja kaikki hoitotoimet tulee tapahtua ergonomisesti oikein. Kaukalo oli todella hyvä ensimmäiset puoli vuotta. Vauva viihtyi siinä hereillä ollessaan ja ajoittain myös nukkui siinä. Saimme ruokailla usein rauhassa kun vauva pääsi samalle tasolle meidän kanssa ja viihtyi siinä meitä katsellessa. 


Tutti. Sairaalassa vauvalle jo annettiin tutti suuhun. Tämä kovan imutarpeen vuoksi ja koska en imettänyt ollenkaan vaan korvikkeella mentiin alusta asti, eivät ruokailutuokiot riittäneet imutarpeen täyttämiseen. Ja onhan se toiminut hyvänä äänenvaimentimena, nyt vain taaperon oma tahto on niin vahva, että tutin käytöstä taistellaan päivittäin. Me vanhemmat kun haluaisimme, että sitä käytettäisiin vain unihetkien ajan ja niissäkin olisi pikkuhiljaa aika siirtyä tutittomaan kauteen. 


Stokken yhdistelmävaunut. Aivan mahtavat. Korin ja ratasosan saa säädettyä ylös tai alas, siis Xplory-mallissa. Runko on ketterä kuin mikä ja helppo kasata ja avata tälläisen selkärajoitteisenkin. Vaihdoimme nyt Cruzi-malliin ja ajoittain se kyllä harmittaa. Xploryt olivat paljon näppärämmät. Ja yksi iso plussa oli BeSafen kaukalo, jonka sai makuuasentoon ja suoraan runko-osaan liitettyä. Näin kauppareissuilla sai lapsen laitettua makuuasentoon eikä selkä rasittunut liian pitkiä aikoja. 


Kestovaipat. Koska en ollut tehnyt ennen lapsen syntymistä minkäänlaista päätöstä kestovaippojen suhteen, en ottanut niiden käytön aloittamisesta mitään paineita. Pikkuhiljaa vaipat kuitenkin tulivat meidän jokapäiväiseen elämään ja nyt en voisi kuvitella vaipatusta millään muulla tavalla. Tykkään ja paljon. 


Kantoliina. Koliikkilapsen ensimmäisten kuuden kuukauden ajan väline, jolla sain kädet vapaaksi ja lapsen nukkumaan hetkittäin. Käyttö loppui kuin seinään kun lapsi oppi nukkumaan vaunuissa. Mun selälle ei sovi, sanottiin sen olevan kuinka ergonominen tahansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti