tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kotimaisia tarvikkeita vauvalle ja taaperolle


Jukka-lelut, kestäviä, ikuisia ja tuovat muistoja mieleen. Niitä löytyy ainakin täältä.



Suomalainen Berner valmistaa Ainun rasvoja ja montaa muutakin hygieniatuotetta. Sinkkivoidettahan suositellaan nykyään käytettäväksi talkin sijaan. Lisäksi pisteitä voi kerätä nykyään Ainu-kerhossa ja sieltä saa sitten tilailla pisteillä lahjoja. 



Myllymuksujen bambuvaatteet ovat yksinkertaisesti loistavia. Kestävät pehmeinä pesusta toiseen, säilyttävät värinsä ja ovat yksinkertaisia. 


Kotimaisia lastenkirjoja on vaikea löytää. Mutta eniten ihmettelen sitä, ettei hintaeroa juurikaan ole Kiinassa tehtyihin. Katteet taitavat sitten olla pienemmät? 


Muumi-vaippa, ainoa kotimainen vaippamerkki ja kaiken lisäksi niin ympäristöystävällinen kuin vaippa voi olla. Viime kesänä iskin yhden kompostiin, pitää joskus käydä etsimässä mitä siitä on jäljellä. 



Miraakkeli, tuo Tamperelainen lastenvaateliike. Nämä ovat sieltä, Made In Finland. 


Itselläni tämä ainakin herättää muistoja. Harmi, kun viime talvi oli niin vähäluminen mutta ensi talvena uusi yritys. Näitä muuten löytyy ihan Prismoistakin. 


Paapu, tuo klassikkohelistin, jonka vielä muutama vuosi sitten sai äitiyspakkauksesta. Helistimiä löytyy täältä. Viime kesänä tilasin tuolta parin vuoden lelut kerralla. Suosittelen!




Nämä Orthexin lautaset ovat olleet loistavia! Eivät kaadu eivätkä kovin paljon liiku pyödällä. Lapsi saa opetella itse syömään rauhassa. 




Paapiin helistin. Hintava mutta hieno. Tämä meni lahjaksi. Kotimaista käsityötä, että siihen nähden ei ole hintava. 




Plaston muovilelut ovat halpoja ja kestäviä ja kotimaisia avainlipputuotteita. 



Kivat, tuo Pirkanmaalainen yritys. Avainlipputuotteita. Ja katsokaa mikä kuosi! 100% villaa, joka on pienelle ja isommallekin ihmiselle hyvä. Hengittää kuumalla ja lämmittää kylmällä. 


Kotimaiset luomupuuvillalakanat täältä. Hintaa löytyy enemmän kuin Henkkamaukan tai Ikean lakanoilla, mutta kahdet lakanat riittävät. Oikeasti. Toiset pesussa, toiset puhtaana. Jos pelottaa mahataudit ja muut, niin kolmet-neljät voi toki hankkia. Yksi vaihtoehto on hankkia sekä halpatuotettuja hikipajaversioita ja sitten rinnalle näitä kotimaisia, jos siis haluaa uutena lakanat hankkia. Meillä on käytössä sellaisiakin lakanoita, jotka ovat olleet minulla pienenä. They dont make stuff like they used do… 


Paapon tuttinauhat täältä.

Lisäksi mm. Hot-Toys valmistaa Suomessa leluja. Pikku-Piialta löytyy mm. hoitoalusta joka on Suomessa tehty. Ja lisääkin on. Kirjoittelen näitä päivityksiä aika ajoin kun löydän uusia kotimaisia lastentarvikkeita. Vaatemerkkejä toki esittelen erikseen aina kun saan tarpeeksi kuvia kasaan. Toivottavasti näistä on hyötyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti