tiistai 10. kesäkuuta 2014

Ite tein


Tämä on jälleen niitä omia kaavoituksia. Lähtökohtana toimi yksi Gina Tricon paita, jota olen aiemminkin yrittänyt jäljitellä huonolla menestyksellä. Nyt leikkasin sen suosilla osiin ja sitten yritin asetella toisesta puolesta puolikkaan kaavapaperille niin, että sain paidan ääriviivat talteen. Sitten seurasi pientä muokkausta. Tein paitaan hieman muotoa lisää kaventamalla keskikohtaa ja sitten vielä kaventamalla koko paitaa ja lisäämäällä pituutta. Näissä omissa viritelmissä kun olen ajatellut sen niin, että kangasta on helpompi ottaa pois kun laittaa lisää. Vaikka sitäkin on tullut tehtyä. 



Paita on molemmilta puolilta samanlainen, ei siis väliä kumpi puoli on edessä ja kumpi takana. Toinen hiha on näköjään kuviin jäänyt mutkalle mutta oikeasti ne hihat ovat ihan saman pituiset. Kovin tarkkoja ohjeita en pysty antamaan enkä oikeastaan haluakaan. Kun en ole ompelija, enkä oikeastaan edes kunnon harrastelija. Haluan tehdä vaatteita itselleni ja lapselleni ja oppia erehdyksen kautta. Olen huomannut oppivani parhaiten silloin, kun saan itse tekemällä tehdä ja ymmärtää mitä pitää tehdä. Työtunteja menee enemmän kuin tarpeeksi, mutta on todella rentouttavaa tehdä jotakin, mihin keskittyy niin täysin, että tunnit hulahtavat hetkessä ohi. 


Haaveissa olisi tehdä itselle huppari, mutta siihen taidan tarvita jo ohjeita ja kaavoja. Ja siis kyllähän minä olen kaavoistakin ommellut ja ompelen jatkossakin. Ottobre, Suuri Käsityö ja joka tyypin kaavakirja, niillä pääsee jo pitkälle. 


Lime värinä on vaan tän kesän juttu. Jalassa on Punaisen Norsun Herra Hauki legginsit, joita löytyy mm. täältä. .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti